Ontwerp

Ik heb de voorstellingen op het knottekistje zelf ontworpen. Een aantal afbeeldingen op de voorkant zijn daarna nagetekend in lijntekeningen door Maarten Voorzanger. De afbeeldingen op de achterzijde komen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Het ontwerp
De symbolen op het kistje zeggen iets over mijn vriendin en mij. Voor de beide zijkanten hebben mijn ouders en haar ouders symbolen aangedragen welke ik heb verwerkt in het ontwerp. De voorkant van het kistje zegt iets over hoe wij elkaar hebben ontmoet. Op de bovenkant van het kistje staat een bijbeltekst (1 korintiërs 13) in het Fries: “Trije dingen bliuwe foar altiten: leauwe, hope en leafde. Mar de grutste dêrfan is de leafde”. In het Nederlands: “Drie dingen blijven voor altijd: geloof, hoop en liefde. Maar de grootste daarvan is de liefde”.

Op de achterkant boven op het kistje worden onze volledige namen vermeld (deze staat niet op bovenstaande plaatje). De achterzijde van het kistje laat twee afbeeldingen zien die refereren aan onze voornamen.